Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je alles over nieuws. Hoe wordt nieuws gemaakt en verspreid en wie bepaalt wat jij te zien krijgt? Na een museumbezoek snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt.

Media? We leven er in! Iedereen is 24×7 consument, gebruiker, deelnemer, onderwerp of maker van media. Het snappen van media is tegenwoordig net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. In dit museum ga je zelf aan de slag! Je ontdekt welke rollen journalisten, politici en wijzelf hebben, hoe je de aandacht trekt en hoe onze werkelijkheid ‘gekleurd’ wordt door mensen die dit het beste doen. Hier ervaar je hoe het is om onder druk een persconferentie te geven, maak je de voorpagina van een krant en ontdek je waar jouw grens ligt als het om humor gaat. Ga in gesprek over de keuzes die jij, je kinderen of je partner maken en verlaat het museum een stukje mediawijzer.  

In het museum ga je vooral zelf aan de slag en met elkaar in gesprek. Wil jij de beïnvloeders van media beter leren begrijpen, dan ben je hier aan het juiste adres. Het museum is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, en de perfecte omgeving om het gesprek over media met je kinderen of vrienden aan te gaan in een veilige en actieve omgeving.