Dit festival bestaat inmiddels ruim 40 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een populaire ontmoetingsplek voor outdoor fans en filmmakers. Om ervoor te zorgen dat alle avonturiers en natuur liefhebbers van over de hele wereld dit kunnen zien, komt Banff Tour met een selectie van de beste films. De tour reist de hele wereld over en maakt in maart een stop in zes steden in Nederland.

The Tour Films Programma: 

  • Cronoception waarbij een groep freeriders op avontuur gaat in Kirgizië en van de meest steile pieken van het Tian Shan-gebergte snowboarden. Ook komen ze terecht in de mystieke wereld van de Kirgizische nomaden en ondernemen ze een loeizware reis over de uitgestrekte Kirgizische steppe. Het is zeker geen doodgewone expeditie en er is dan ook geen weg meer terug.
     
  • Reel Rock – DNA neemt je mee naar een van de zwaarste klimroutes ter wereld: DNA. Is DNA de volgende 9c, hoogste moeilijkheidsgraad, in het klimmen? De bekende Franse klimmer, Sébastien Bouin, heeft deze nieuwe route in de Gorges du Verdon in het zuiden van Frankrijk geklommen. De eerste beklimming van de Fransman vond plaats in april 2022 maar omdat het nog niemand gelukt is om de route te herhalen, is zijn beoordeling van de 9c moeilijkheidsgraad nog niet bevestigd. Toch is iedereen het erover eens: DNA is absurd en absoluut next-level. Tijdens deze documentaire ga je samen met Sébastien Bouin mee naar duizelingwekkende en steile hoogtes.

Verder zijn de documentaires “Mustafa Ceylan”, “Cross Countries”, “Subterranean” en “Desert Wings” te zien.

Tickets 
Vanaf 21 maart gaat de Banff Tour langs de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Den Haag. Het filmprogramma duurt ongeveer twee uur met een pauze van 30 minuten. Tickets kosten €19,90 in de voorverkoop en voor leerlingen en studenten zo’n €17,90. Tickets kunnen worden besteld via de website.