Jongeren vanaf 14 jaar dompelen zich onder in een andere wereld. Zij gokken op literaire verhalen in het casino, maken kennis met hedendaagse schrijvers in de Gym, leren verleiden met taal in de Limousine of geven zich bloot in het spel de Tattoo Shop.

10 uitdagende games
Back Street leidt de jongeren via donkere steegjes naar tien verschillende ruimtes. In de Bunker komen ze in een escaperoom van spannende verhalen terecht en bij de Bakfiets worden de bezoekers uitgedaagd een eigen song of rap te maken. In de Tattoo Shop geven jongeren zichzelf bloot door te reageren op situaties uit Young Adult-boeken, met thema’s als huiselijk geweld, drugs, pesten en eenzaamheid. Op basis van hun keuzes wordt een persoonlijke tatoeage op hun arm getoond. In de Gym draait het om jezelf durven zijn. Via passages uit boeken komen jongeren in aanraking met diverse schrijvers. 

Young Adult-boeken 
In de tien interactieve spellen komen voor jongeren herkenbare thema’s aan de orde en ze maken kennis met vele soorten teksten: van biografieën tot spoken word en van poëzie tot graphic novels. In Back Street vind je o.a. boeken van  van Khalid Boudou, Marieke Lucas Rijneveld, Jason Reynolds en Angie Thomas en gedichten van Gershwin Bonevacia en Elten Kiene.

Na een bezoek aan Back Street krijgt iedereen per e-mail persoonlijke boekentips toegestuurd, gebaseerd op zijn spelervaring in de tentoonstelling.