Lucius Pax is een Haagse kunstenaar afgestudeerd aan de KABK. De schilderijen van Lucius Pax laten een alternatieve wereld zien, niet geheel zonder humor, met soms een hoofdrol voor het alter ego van de kunstenaar zelf. Zijn schilderijen komen voort uit zijn jeugdherinneringen uit de jaren 70 van het kijken naar Duitse krimi’s. Lucius Pax heeft in zijn jeugd elf jaar in Duitsland gewoond.  

Karel groeide op in een kunstenaarsgezin (uit het beroemde geslacht Eyck) in Zuid Limburg en schildert al zijn hele leven. Hoewel een moeilijke leerling, ongehoorzaam en eigengereid, studeerde hij af aan het Sint Lucas en de Kunstacademie Maastricht. Dickers kunst is een afspiegeling van de schilder zelf. Even ongehoorzaam en eigengereid. Karel Dicker schildert series stilleven. Expressionistische taferelen van verlaten tafels met drank, rookwaren en drugs en het verlangen terug naar de Bourgondische tafeltjes in de cafés van het fin de siècle. 

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op donderdag 17 november  (17 – 19) uur. De tentoonstelling loopt tot en met zaterdag 31 december.