Als wij Arjan in zijn atelier in de Molenstraat bezoeken is hij net razend enthousiast van de The David Bowie World Fan Convention in New York teruggekomen. Naast schilderen is muziek Arjans grote passie en met de portretserie van zijn idool David Bowie en diens voormalige bandleden oogstte hij in New York veel bewondering – hij ontmoette er talrijke oud-bandleden, zoals gitarist Carlos Alomar, zangeres Robin Clark, bassist Carmine Rojas Rojas en de ex van Bowie, zangeres Ava Cherry en hij ontving talrijke nieuwe opdrachten. De zangeres Paulette McWilliams (o.a. Marvin Gaye, Luther Vandross, Bowie) vroeg hem zelfs een platenhoes voor haar te maken en zo kwamen er meer verzoeken. Via social media gaat het momenteel erg hard.

Arjans talent openbaarde zich al heel jong. Als kind maakte hij portretten van onder andere zijn toenmalig idool John Lennon, die hij op 10-jarige leeftijd al zeer raak wist te treffen, en van Johan Cruijff. Één van Arjans latere portretten van Cruijff hangt bij Jordi Cruijff thuis in Barcelona.
Na de middelbare school was voor Arjan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten de logische vervolgstap. Na één jaar “grafische vormgeving” gestudeerd te hebben (zijn vader was als grafisch ontwerper verbonden aan een drukkerij), wisselde Arjan naar “tekenen, schilderen en grafiek”. Hoewel Arjan van sommige docenten veel geleerd heeft, hij noemt met name Hans van der Lek, heeft hij zich de techniek van het schilder- en tekenvak  echter voor een groot deel zelf bijgebracht, door bestudering van de oude meesters en door heel veel te lezen en te onderzoeken. De tijdsgeest aan de Academie zat hem niet mee. Arjans talent en hart liggen bij de figuratieve kunst en hij verstaat zich in de traditie van de Hollandse meesters, terwijl aan de Academie de “terreur van het moest allemaal modern” heerste. Af en toe voelde hij zich als een “muzikant die moest leren drummen, terwijl hij eigenlijk viool wilde spelen”.

Tijdens de coronatijd ontdekte Arjan, geïnspireerd door zijn wandelingen in de Haagse parken, een nieuwe fascinatie: landschap schilderen, zowel in olieverf als aquarel. De magie en mystiek van het landschap inspireerden hem, het spel van licht en donker, de ritmes die hij erin ervaart. Arjan zoekt in landschappen het abstracte en geheimzinnige en haalt er veel troost uit. Hij is een groot bewonderaar van de landschappen van Gustav Klimt. Arjans landschappen vinden veel weerklank en hij krijgt regelmatig opdrachten. Als waarschijnlijk één van de weinigen constateert Arjan dankbaar: “De coronatijd heeft mijn creativiteit enorm gevoed”.

In Galerie44 exposeert Arjan uitsluitend landschappen, zijn ingetogenere werk: zowel olieverfschilderijen als aquarallen, prachtig van kleur en sfeer – en onweerstaanbaar in hun magie. De tentoonstelling wordt geopend op 5 augustus om 16.00