Alune Wade is een muzikale wereldreiziger en combineert het Midden-Oosten met West-Afrikaanse afrobeat, Arabisch-Andalusische ritmes en Amerikaanse jazz. Van Blues tot Gnawa. Van Marcus Miller tot Gregory Porter. Wade is een veelzijdig talent die zijn sporen heeft verdient in de muziek.

Muzikale veelzijdigheid 

Wade, een zeer getalenteerde bassist, zanger en componist, neemt je in zijn vierde studioalbum Sultan mee op een muzikale reis tussen West- en Noord-Afrika tot in Ethiopi├ź. Het brede spectrum reikt van de “blues” uit Mali tot Ra├», Gnawa, Sufi, soul- en filmelementen, muziek uit Ethiopi├ź tot rap en jazz. Zijn veelzijdige en diepgewortelde muzikaliteit is een belangrijk ingredi├źnt dat nieuwe kracht geeft aan de huidige jazzscene. Zijn eclectische, zeer creatieve composities getuigen hiervan op zijn nieuwste album en op de grote podia van de wereld.

Van Marcus Miller tot Gregory Porter

Met zijn buitengewone muzikale bekwaamheid heeft Alune Wade het ver buiten zijn Senegalese roots gebracht: van samenwerkingen met Marcus Miller tot Salif Ke├»ta, Oumou Sangar├ę of Gregory Porter – hij is niet alleen te gast bij de beste musici van onze tijd, maar brengt ook in zijn eigen composities professionals van over de hele wereld samen – vooral vanuit Afrika. Zijn stille autoriteit en intense kracht op het podium komen tot uiting wanneer hij het publiek meeneemt op een heel bijzondere jazzreis, waarvan het geluidslandschap schittert met een verfijnde urban finish. Wade haalt inspiratie uit zijn reizen van Parijs naar de dynamische metropolen New York en Dakar. Een echte vertegenwoordiger van kosmopolitische muziek!