Bijzondere sculpturen

June Crespo maakt sculpturen met een sterke band met alledaagse voorwerpen, het fysieke lichaam en de ruimtes die we bewonen. Voor haar worden deze allemaal materialen om mee te werken en om vanuit te denken.

Op een intuïtieve manier verkent ze de fysieke kwaliteiten van deze materialen, zowel wat zichtbaar is als wat we niet kunnen zien. Hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe ze kunnen worden getransformeerd tot iets anders. Maar ook hun psychologische kwaliteiten en wat deze nieuwe materiële arrangementen bij ons oproepen als we ze observeren.

Transformeren

Een gevoel van transformatie is een belangrijk aspect van het werk. Veranderingen in schaal, materialen, het perspectief van waaruit we iets bekijken, evenals het verbinden, worden instrumenten voor het veranderen van de identiteit en onze interpretatie van dingen.

Voor de tentoonstelling their weft, the grass onderzoekt de kunstenares op poëtische wijze de verbinding tussen onze lichamen en architectuur, tussen ons innerlijk en de plek waarin we ons bevinden

Met deze focus kunnen de grote ingrepen en sculpturen in de tentoonstelling worden gezien als abstracte architectonische organen. Organen die de muren doorboren en doorbreken, worden gebruikt als grenzen tussen wat zich binnen en buiten hen bevindt.

Tegelijkertijd omarmen de werken een ervaring van tegenstrijdigheid door te spelen met contrasterende sculpturale kwaliteiten, zoals gewicht en ophanging, spanning en loslaten.

De nieuwe werken die te zien zijn bij 1646 maken deel uit van onze langdurige samenwerking met CA2M in Madrid en zijn een voortzetting van het werk dat werd getoond op de tentoonstelling They saw their house turning into fields in 2023.