Indrukwekkende groepstentoonstelling

David Bade’s (1970) kunst kenmerkt zich door een sterk sociaal engagement. In zijn eigen werk snijdt hij actuele thema’s aan als discriminatie, sociale ongelijkheid en economische machtsstructuren die hij op een aanstekelijke soms absurdistische manier verbeeldt. De humor in het werk maakt de vaak beladen onderwerpen toegankelijk en biedt een opening naar een positieve omgang met maatschappelijke problemen.

Nathan Henderson (1978) is een Amerikaanse kunstenaar die woont en werkt in Berlijn. In zijn jeugd wilde hij striptekenaar worden maar ontwikkelde daarnaast een fascinatie voor de oude meesters die hij ging natekenen. In de vaak grote tekeningen zie je virtuoze citaten van kunstenaars als Giotto, Van Eijk en Albrecht Dürer waarin stipfiguren verwant aan Disney, The Simpsons of underground comics opduiken, een eigenaardige mix van high en low culture, humor en ernst, heden en verleden.

Sebastiaan Schlicher (1974) begon tijdens de lockdowns van de corona pandemie de serie Pink Adrenaline: de bijnaam van een stof die waanbeelden en denkstoornissen kan opwekken. De tekeningen hebben een overweldigende energie van kringelende lijnen waarin gezichten en figuren opdoemen en fictieve dagboek notities rondspoken. Een vergelijkbare energie hebben zijn noise machines opgebouwd uit een wirwar van transistoren, weerstanden en draden die onvoorspelbare geluiden en ritmes voortbrengen