WeHague Eats at: Yuzu!

13 februari 2020 - 16:32 uur

Nieuw in Den Haag: Yuzu!

Vorige week vierde ik mijn verjaardag en mocht ik kiezen waar ik wilde gaan eten: Yuzu!
Yuzu is een Japans streetfood restaurant aan de Bierkade en geopend sinds de zomer. Op Instagram had ik al verschillende foto’s van vrienden gezien waardoor ik wist: hier moet ik heen voor mijn verjaardag!

Today’s the day!

De hele week had ik al uitgekeken naar deze avond. We stapte uit bij Halte Bierkade waar veel trams stoppen en liepen richting Bierkade 6 (adres van Yuzu). We werden hartelijk ontvangen en mijn vriend was al in zijn nopjes, zijn favoriete rapper MF Doom speelde zachtjes op de achtergrond: ‘Hier kon hij de hele avond wel doorbrengen’.

Gelukkig, want meestal is hij wat achterdochtig als het om instagrammable restaurants gaat. Maar ik wist dat hij het leuk zou vinden: hij is gek van Japan en samen is het onze droom om daar nog eens naartoe te gaan.

Waan je in Tokyo bij Yuzu

En bij Yuzu voelde het alsof we in Tokyo waren. De inrichting modern, maar wel de rustige vibe van een Japans Izakaya-restaurant. Zelfs op de grond leek het net alsof je op een Japans metrostation stond: grijs concrete met gele lijnen.

De Bar

Ook de bar en open keuken waren erg indrukwekkend, maar de toiletten waren wel echt fenomenaal. Nu hoor ik je denken hoe kan een toilet fenomenaal zijn?! Nou de toiletten waren geinspireerd op een metrostation in Tokyo inclusief metrokaart en wegbewijzing.

Uitzicht vanaf het toilet

Klein maar fijn

Het concept van Yuzu is dat je kleine gerechtjes bestelt om met elkaar te delen. Per ronde werd ons aangeraden om 2 gerechtjes te bestellen per persoon. Gemiddeld betaal je 5 tot 15 euro per gerechtje. Wij gingen voor vrij uitgebreid, omdat we eigenlijk van alles wilde proberen en erg fan waren van alle hapjes. Maar maak het vooral zo gek als je zelf wilt: er zijn gekke cocktails te bestellen, maar ook een Japans kopje thee kan prima.

Let the games begin

We hadden al best wel trek en begonnen zo met Edamame boontjes met een pittige saus. Als eerste ronde bestelde we onder andere de zalm tartaar, gerookte makreel en gyoza. Beide heel fijn en fris van smaak. Niet te zwaar en heel lekker.

De Gyoza

Voor ronde 2 gingen we naar de iets zwaardere gerechtjes zoals de eendenborst, paddestoelen en gemengde groenten. De paddestoelen waren heel aards van smaak en niet zoals je normaliter je champignons bij een Sumo of een Shabu Shabu zou bestellen.

Eendenborstfilet

We hebben even getwijfeld of we ronde 3 wilde doen of een toetje wilde, maar waren toch nog even erg benieuwd naar de rest van de kaart. Dus in plaats van het toetje kozen we voor fried tofu en Black Pollock.

Volle buik en legere portomonee naar huis

Omdat we voor een speciale gelegenheid gingen hebben we eigenlijk alles besteld wat we wilde eten. Gelukkig is het concept zo opgesteld dat je gemakkelijk voor jezelf kunt bepalen hoe gek je het wil maken. Dus zeker een aanrader als je eens iets nieuws wil proberen en iets te vieren hebt. Aangezien we aardig veel hadden gegeten hebben we het toetje overgeslagen, dus daar komen we zeker nog een keer voor terug! Samen liepen we nog even een rondje stad en gingen we daarna voldaan naar huis.

 

Geschreven door: Marijke Wijnands

Gerelateerd nieuws

Opgelet! Gaat jouw evenement door?

13 mrt

Sick Plastic

02 feb