Movies that Matter On Tour

3 april 2019 - 16:02 uur

Movies that Matter On Tour 

Movies that Matter is een festival dat echte films wil laten zien. Van oktober tot en met mei 17 ontvangen Nederlandse steden een eenmalige vertoning van de festivalfavorieten. Wat het nog specialer maakt, is de kans dat je Q & A's hebt met inspirerende gasten!

Dit festival is heel speciaal, omdat deze films verder gaan dan alleen maar plezier maken en zijn een fijne plek voor een zinvol gesprek. Het WeHague team ging naar verschillende films en tot nu toe kunnen we zeggen dat deze movies truly matter!

Goldie

De eerste film die ik zag was Goldie. Toen het begon, wist ik bijna zeker wat er zou gebeuren. Ik dacht dat het,het typische verhaal zou zijn van een arm meisje uit de buitenwijken dat de Hollywood-droom zou beleven en succesvol zou worden. Had ik het fout? Waarschijnlijk wel, maar geen spoilers hier. Wat kan ik zeggen is dat deze film me echt verraste.

 Het blijft ver weg van de clichés die je meestal in het grootste deel van de films ziet. Goldie is een meisje dat net als ik en jij droomt, maar haar realiteit is compleet anders dan je hier in Nederland gewend bent. Er is één ding dat ik zeker over haar kunnen zeggen, ze is een krachtige vrouw en ze weet precies wat ze leuk vindt en wat ze wilt.

Wanneer je in complexe situaties bent, kan de grens tussen wat goed of fout is heel dun zijn. Zou je je zussen achterlaten in een kinderopvang? Zou je drugs verkopen om te overleven? Wat zou je doen om een ​​superster te worden? Dit zijn de vragen die Goldie moest beantwoorden toen ze net 18 werd. Zou je ook in staat zijn om deze vragen te beantwoorden?

De film is pas in september te zien in de bioscopen, maar als je er een beetje meer van wilt zien, kun je onze video bekijken die we hebben opgenomen gedurende de dag dat we Goldie hebben bekeken.

The miseducation of Cameron Post

De tweede film die ik zag was net zo speciaal als de eerste. Als de eerste zou gaan over een meisje dat vecht om te overleven in een wereld zonder kansen, zou de tweede gaan over een onderwerp dat voor twee honderd procent betrekking kan hebben: homofobie.

Het was het jaar 1993 en Cameron wordt door haar voogden gedwongen naar een centrum voor homogene conversietherapie. Naar mijn mening, zou iedereen deze film moeten bekijken. Over het Homo zijn of hetero, cis-gender of trans, omdat het een belangrijk gesprek opent over wat goed of fout is. Wat er gebeurde en nog steeds gebeurt met de LGBTQ + -gemeenschap is iets heel serieus en mag nooit worden vergeten.

In 1993 was het goed om al deze dingen met een tiener als Cameron te doen, omdat homo-zijn in die tijd zelfs als een ziekte werd beschouwd. Maar deze film laat zien dat hoewel Cameron met al deze situaties te maken kreeg, ze nog steeds een sterke vrouw was en ze precies wist wat ze wilde doen.

Conclusie

Beide films laten sterke vrouwen aan de leiding zien en ze spreken over dingen die we in onze dagelijkse basis moeten bespreken. Movies that Matter is een festival dat door iedereen moet worden bezocht! Helaas gebeurde dit alleen van 22 - 30 maart 2019. Toch kun je nog steeds 16 andere steden bezoeken om de films te zien, ook hebben ze zelfs een app waar je Movies that Matter op kunt bekijken vanuit huis.

Mijn advies voor jou? Ga naar Movies that Matter! Én nog belangrijker, doe dingen die er toe doen.

Gerelateerd nieuws

Opgelet! Gaat jouw evenement door?

13 mrt

WeHague Eats at: Yuzu!

13 feb