Haagse CultuurAcademie zoekt nieuwe deelnemers

4 juni 2021 - 16:07 uur

De Haagse CultuurAcademie biedt een leer-netwerkprogramma aan voor young professionals die werken in de Haagse cultuursector of daarin willen werken. De derde editie begint in september 2021. Ben of ken jij die young professional? Aanmelden kan tot 1 juli a.s.

Deelnemers van de Haagse CultuurAcademie (HCA) krijgen de kans tot unieke ontmoetingen in het Haagse culturele veld. Zij bezoeken samen culturele instellingen en gaan met elkaar, directies en staf in gesprek over hun voorstellingen, tentoonstellingen en actuele thema’s in de wereld van kunst en cultuur. Een belangrijk onderwerp daarbij is diversiteit en inclusie. Hiermee bevordert de HCA de meerstemmigheid in het culturele veld.

Voor wie?

  • De Haagse CultuurAcademie is een leer-netwerk voor young professionals:
  • tussen de 22 en 35 jaar uit de regio Den Haag en affiniteit hebben met kunst en cultuur;
  • die graag in de Haagse cultuursector willen werken of daar al werken maar hun blik willen verbreden;
  • met ambitie en drive om een breder perspectief van de Haagse cultuursector te krijgen en geven;
  • die bereid zijn om hun vrije tijd te investeren in het programma;
  • die met een eigen inhoudelijke en actieve bijdrage kennis willen delen en uitwisselen.

De Haagse CultuurAcademie is een initiatief van CultuurSchakel en wordt georganiseerd met verschillende Haagse culturele instellingen. Inmiddels zijn er twee edities succesvol voltooid, elk met een lichting enthousiaste young professionals van verschillende culturele achtergronden. Dankzij de bijdragen en medewerking van de Haagse culturele sector, fondsen en de gemeente kan de Haagse CultuurAcademie vanaf dit najaar ongeveer zeven driewekelijkse besloten werksessies bieden, gebaseerd op het bezoeken van een voorstelling, tentoonstelling of festival. Steeds op een andere culturele locatie in Den Haag. Deze derde editie loopt van september 2021 t/m maart 2022 en de deelnamefee bedraagt €250.
 

Foto door Miggy Rivera via Pexels

Gerelateerd nieuws

Live on the Beach

11 mei

Bevrijdingsfestival Den Haag 2022

29 apr