Pulchri Studio

Galeries

Pulchri Studio in Den Haag is een vereniging van kunstenaars en gevestigd in een prachtig pand aan de mooiste laan van Europa, het Lange Voorhout. In de galerie tonen de kunstenaars, de eigen leden, maar soms ook niet-leden, hun werk. Daarnaast is de beroemde kunstgalerie, waaronder de prachtige Louis XV-zaal, te huur voor huwelijken, recepties, diners, seminars, vergaderingen en feesten.

Tentoonstellingen

Pulchri Studio (Latijn voor 'Uit liefde/ijver voor het schone') werd opgericht in 1847. Sinds 1898 is Pulchri gevestigd in het monumentale pand in het centrum van Den Haag. In Pulchri zijn elke drie weken nieuwe exposities te zien met werk van leden en niet-leden. De kunstwerken zijn in de meeste gevallen te koop.

Andere activiteiten

Pulchri Studio is primair een plek waar kunstenaars(leden) hun werk exposeren, maar naast tentoonstellingen vinden er ook andere activiteiten plaats. Tip: in de binnentuin is 's zomers een voor iedereen toegankelijk horecaterras waar je heerlijk de drukte van de stad kunt vergeten.

Toegankelijkheid Pulchri Studio voor mensen met een beperking

Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van een bezoek aan Pulchri zijn voor mensen met een handicap, lichamelijke beperking, mobiliteits en/of visuele beperking een aantal faciliteiten beschikbaar. Alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet. Meer weten over de exacte mogelijkheden voor gehandicapten en toegankelijkheid? Kijk dan alvorens je bezoek hier.

Bereikbaarheid

Pulchri bevindt zich aan het Lange Voorhout in de Haagse binnenstad. Kom je met de auto via de Utrechtsebaan binnen, volg dan de borden 'centrum'. Het beste parkeer je de auto in parkeergarage Interparking Museumkwartier. Je kunt ook parkeren onder het Malieveld en parkeergarage Heulstraat/Noordeinde. Reis je met het OV naar Den Haag, kun je lopen van Station Den Haag Centraal (15 minuten), of tram 1 of 9 nemen. Kom je aan op Station Den Haag HS, neem dan eveneens tram 1 of 9 richting Scheveningen.

Deze week te doen bij Pulchri Studio