Het Nationale Theater - Koninklijke Schouwburg

Theaters

Het Nationale Theater

Midden in Den Haag staat de Koninklijke Schouwburg, één van de toonaangevende schouwburgen van Nederland met Het Nationale Theater als vast huisgezelschap.

De Koninklijke Schouwburg is een van de oudste schouwburgen van Nederland en ligt in hartje Den Haag aan het Korte Voorhout. Al sinds 1804 is het historische pand in gebruik als theater.

In zowel de Grote Zaal als het Paradijs - de intieme zaal op de bovenste verdieping - worden uiteenlopende voorstellingen gespeeld voor een breed publiek. Soms worden ook de klassieke foyers gebruikt voor een voorstelling.

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van een bezoek aan de Koninklijke Schouwburg zijn voor mensen met een handicap, lichamelijke beperking, mobiliteits en/of visuele beperking een aantal faciliteiten beschikbaar.

Parkeren & bereikbaarheid

Het theater is goed bereikbaar met zowel eigen- als openbaar vervoer (tram 15 & 16). Voor de Koninklijke Schouwburg zijn parkeergarages in de omgeving te reserveren.

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de garages Museumkwartier en Malieveld. Parkeren met een elektrische auto kan direct voor de Koninklijke Schouwburg, waar twee oplaadpunten / parkeerplekken zijn (Schouwburgstraat 8). Daar bevinden zich ook vijf brede aangepaste parkeerplekken voor als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt.

Deze week te doen bij Het Nationale Theater - Koninklijke Schouwburg