Omniversum films

Zondag 28 november 10:30

Film

Omniversum Den Haag toont elke dag prachtige grootbeeldfilms op een gigantisch koepelscherm. Een spectaculaire ervaring! Alle films zijn Nederlands gesproken (via oortelefoon ook in het Engels te volgen) en meestal geschikt voor alle leeftijden, tenzij anders aangegeven. Elke film duurt inclusief voorprogramma ongeveer één uur. Hieronder de films die de komende tijd geprogrammeerd staan.

In de avonden programmeert Omniversum in samenwerking met het Haags Filmhuis een ander genre films, te weten arthouse, opera en documentaires. Omniversum Cinema vertoont de films met een 4K laserpojector op een vlak vergelijkbaar met een bioscoopscherm, dus niet op de hele koepel.

Met parkeerplaatsen voor de deur en in de omgeving en maar één filmzaal die coronaproof is, verwelkomt Omniversum bezoekers in een veilige en bijzondere omgeving.

De spectaculaire grootbeeldfilms Omniversum:

Turtle Adventure
De film Turtle Adventure geeft je een unieke kijk in het leven van de Australische groene zeeschildpad Bunji en haar ongelooflijke reis door de grote oceaan. In de film volg je Bunji vanaf het moment dat ze op het gouden Australische strand uit haar ei komt en duizenden kilometers door de open oceaan zwemt. Daar ontmoet ze schitterende wezens en trotseert ze vele gevaren.

Wild Canada
Het Great Bear Rainforest aan de westkust van Canada vormt de thuisbasis voor onder andere grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook voor de zeldzame Spirit beer. Samen met de First nations-volkeren leven ze al duizenden jaren in dit eeuwenoude landschap. Ontdek de magische natuur en de bijzondere bewoners van Canada’s Great Bear Rainforest.

BBC’s Oceans, our blue planet
Ontdek de wondere wereld van de oceanen in de grootbeeldfilm Oceans, our blue planet van BBC Earth. De spectaculaire wereld die zich onder de golven bevindt wordt op grandioze wijze in beeld gebracht op het reusachtige koepelscherm van Omniversum. Nergens anders beleef je deze wonderlijke wereld vol vreemde wezens als in het Haagse grootbeeldfilmtheater.

Antarctica by BBC Earth
De prachtige natuurdocumentaire Antarctica van BBC Earth laat zien dat deze extreme plek vol leven is. Duik mee met de filmmakers in het ijskoude water en je zal versteld staan. Duizenden zeesterren, miljoenen pinguïns, enorme zeeolifanten en scholen walvissen komen voorbij. Alles wat op Antarctica gebeurt, heeft effect op ons leven. Hoe dat zit, zie je in deze indrukwekkende documentair

Vanaf 14 oktober 2021 Dino’s van de Zuidpool
Zo’n 250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit dan vandaag. De Zuidpool was destijds bedekt met bossen en moerassen; in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Het continent, dat toen nog Gondwana heette, was de thuisbasis van dinosaurussen en kolossale amfibieën. Zo leefden er de twaalf meter lange Titanosaurus en de Cryolophosaurus, die vanwege zijn kuif de bijnaam Elvisaurus heeft. De Pterosaurus kon vliegen, de Prolacerta was een megahagedis en de ‘rode krokodil’ Erythrosuchus kon wel vijf meter lang worden.

Hoe kan het dat deze groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie wetenschappers gaan in de grootbeeldfilm Dino’s van de Zuidpool op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent. Misschien ontdekken zij overeenkomsten met de huidige opwarming van de aarde.

Omniversum Cinema:
De programmering wisselt regelmatig (om de 2 weken). Kijk voor actuele filmtitels op: https://www.omniversum.nl/nl/cinema

Praktische informatie Omniversum Den Haag

Dagen en tijden

  • Maandag - Grootbeeldfilms: 10:30 – 15.00 en Cinema: 18.00 – 22.30
  • Dinsdag - Grootbeeldfilms: 10:30 - 16:00 en Cinema: 18.00 – 22.30
  • Woensdag - Grootbeeldfilms: 10:30 - 16:00 en Cinema: 18.00 – 22.30
  • Donderdag - Grootbeeldfilms: 10:30 - 16:00 en Cinema: 18.00 – 22.30
  • Vrijdag - Grootbeeldfilms: 10:30 – 19:00 en Cinema: 20:00 – 22:30
  • Zaterdag - Grootbeeldfilms: 10:30 – 19:00 en Cinema: 20:00 – 22:30
  • Zondag - Grootbeeldfilms: 10:30 – 19:00 en Cinema: 20:00 – 22:30

Schoolvakanties en feestdagen: 09.30 - 21.00 uur.

Tickets: Kaarten: € 12,50
 

Gerelateerd nieuws

WTFuture

18 nov

Enquête Haagse Beweegprofielen

26 okt