Beeld en Geluid Den Haag - Mediastadswandeling

Zaterdag 27 november 00:00

Excursies

Unieke wandeling door Den Haag met archiefbeelden van Beeld en Geluid

Beeld en Geluid Den Haag heeft een unieke gratis stadswandeling gemaakt die je meeneemt langs dertien bekende plekken in Den Haag waar vroeger grote gebeurtenissen plaatsvonden. Denk aan de brand in het Paleis Noordeinde en de opening van de Haagse Bijenkorf, waar de eerste roltrap van Nederland te vinden was. Deze bijzondere gebeurtenissen werden door het Polygoonjournaal vastgelegd en zijn terug te zien tijdens de wandeling.

De centrumroute loopt in een rondje, we raden je aan om bij het Paleis Noordeinde te starten. De wandeling met unieke beelden neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en neemt je mee door verschillende delen van de Haagse binnenstad. De route is gemakkelijk te printen vanaf de website van Beeld en Geluid Den Haag, maar kan ook op je telefoon worden bekeken.

Hoe werkt het?

De centrumroute loopt in een rondje, we raden je aan om bij het Paleis Noordeinde te starten. Op deze plattegrond vind je dertien plaatsen waar de mediamomenten plaatsvonden.

  • Scan met de camera van je telefoon de QR-codes op de achterkant van de plattegrond
  • Deze codes leiden je naar de juiste websitepagina waar het mediamoment te vinden is in de vorm van een video en een tekstje
  • Bekijk de video en de bijbehorende tekst!

Het archief van Beeld en Geluid 

Beeld en Geluid is hét instituut voor media. Op onze locaties in Den Haag en Hilversum wordt een brede, dagelijks groeiende mediacollectie beheerd. Naast één van de grootste audiovisuele collecties van Europa vind je ook geschreven pers, politieke prenten, GIFs, games, webvideo’s en mediagerelateerde objecten in onze collectie. Een selectie van oude Polygoonjournaals is gebundeld in deze mediastadswandeling. 

Gerelateerd nieuws

WTFuture

18 nov

Enquête Haagse Beweegprofielen

26 okt