Nederlandse Veteranendag

Zaterdag 25 juni 12:35

Optocht

Als eerbetoon aan alle veteranen organiseert het Nationaal Comité Veteranendag iedere laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Natuurlijk is er ook weer een compleet programma op zaterdag 25 juni. Met een opening in een volle Koninklijke Schouwburg, daarna de uitreiking van de vaandelopschriften en het nationale defilé voor Z.M. de Koning. En weer een vol en gezellig Malieveld voor een hapje, een drankje, muziek, om elkaar bij te treffen.

Geschiedenis
Nederlandse Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon in Den Haag aan alle Nederlandse veteranen. Tijdens het evenement is er een plechtigheid in de Ridderzaal, een ceremonie op het Binnenhof, een defilé en een fly-past over het defileerpunt.

Nationaal evenement
Nederland telt ruim 110.000 veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Als eerbetoon aan de veteranen organiseert het Nationaal Comité Veteranendag iedere laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.

Feestelijke dag
De Nederlandse Veteranendag is ook een feestelijke dag. Niet alleen voor veteranen, maar voor iedereen. Kom daarom kijken naar het indrukwekkende en kleurrijke nationale defilé van duizenden veteranen. Veteranen, militairen, tientallen muziekkorpsen en historisch en modern militair materieel presenteren zich dan aan heel Den Haag en Nederland.

Gerelateerd nieuws