A Mile in My Shoes

Zaterdag 25 juni 12:00

Tentoonstellingen

Winternachten is erin geslaagd A Mile in My Shoes, een interactief kunstproject van de Britse kunstenaar Clare Patey naar Den Haag te halen, waarbij bezoekers letterlijk in de schoenen van een ander kunnen staan en iemands verhaal horen tijdens een korte wandeling. Voor Winternachten werden Haagse verhalen toegevoegd aan de ‘schoenendoos’.

Voor de Nederlandse première van dit internationaal succesvolle project zijn de afgelopen weken dertig gloednieuwe, Nederlandstalige en grotendeels Haagse verhalen toegevoegd aan de collectie. Op een briljante manier onderzoekt A Mile in My Shoes hoe storytelling een persoonlijke relatie verandert en hoe de kracht van empathie vooroordelen en conflicten tegengaat. Want als je de ander z'n verhaal kent, hoe kun je hem dan nog afwijzen?

Kom tien minuutjes wandelen en luisteren naar deze bijzondere verhalen! Deelname is gratis, je hebt geen ticket of reservering nodig. Er zijn ook Engelstalige verhalen beschikbaar. De Haagse verhalen zijn verzameld en opgenomen door: Alma Apt, Lex Bohlmeijer, Annemarie de Bruijn, Hasan Gök, Meltem Halaceli, Gerlinda Heywegen, Fleur Jeras, Joëlle Koorneef, Shantie Singh en Ellen Walraven.

A Mile in My Shoes is gratis te bezoeken op het Spuiplein vanaf donderdag 9 juni en vanaf 22 juni verhuist de ‘schoenendoos’ naar het Zuiderparktheater. Tot 17 juli kun je op woensdag, zaterdag en zondag in iemands anders schoenen stappen.

 


 

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov