Kunstroute Rivierenbuurt en Spuikwartier

Zaterdag 21 mei 12:00

Tentoonstellingen

Kunstenaars ontvangen nieuwsgierige bezoekers in hun ateliers. Philip Akkerman, Ellen Endhoven, Dwight Marica, Topp & Dubio, niet de eersten de besten, tonen u hun werk. Natalie Mannaerts, Sarah Titford met als gast Margriet Snaterse...  het is te veel om op te noemen. Kom ook kennis maken met de jonge kunstenaars van Trixie. In Trixie Galerie exposeren Babette Wagenvoort, Saskia Tannemaat en Maarten Schepers. Máár, kunst vatten we breed op: ook bewoners van de Haagse Wijk en Woonzorg aan de Boomsluiterskade exposeren hun kunstwerken.

Maak ook kennis met kunstverzamelaars die open huis houden.

Zelf kunstenaar?
Bent u zelf een kunstenaar of wilt u dat graag zijn? Maak van uzelf een kunstwerk in het Theaterhuis in de Maasstraat. Of probeer uw talent uit in het Flexcollege. Daar, in de Gouwestraat, kunt u botanisch tekenen met Rivierenbuurtgroen. Iets verderop, in O3, de Jan van Nassauschool aan de Zaanstraat, kunt u zich laten inspireren door kunst uit het Kunstmuseum en mee schilderen aan een 'groeiend buurtkunstwerk'.

Oh ja, de kunst afkijken bij het zeefdrukken of de pottenbakkerij: dat kan ook. Bijna vergeten: er is ook fotografie, multimedia, illustratie...

Een voorproefje van wat er allemaal te zien is op 21 mei in de Rivierenbuurt en het Spuikwartier, vind je in twee vitrinekasten van de Centrale Bibliotheek op de begane grond.

Daar kunt u ook de flyer met deelnemerslijst en routekaart ophalen.

Op de website vind u de laatste versie van de route en een aantal van de kunstenaars: https://www.sites.google.com/view/kunstrivspui

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov