Openlucht fototentoonstelling 10 jaar Shelter City

Vrijdag 20 mei 08:00

Tentoonstellingen

Tien jaar geleden richtte Justice & Peace in Den Haag de eerste Shelter City op om mensenrechtenverdedigers die wereldwijd gevaar lopen een tijdelijke veilige en inspirerende haven te bieden. In die 10 jaar groeide Shelter City uit  tot een wereldwijde beweging van 21 steden en werden meer dan 400 mensenrechtenverdedigers opgevangen.  Om dit jubileum te vieren staat er van 20 april tot 20 mei een grote openlucht fototentoonstelling in Den Haag die meteen zichtbaar is wanneer je het Centraal Station uitloopt. De tentoonstelling bestaat uit zes indrukwekkende portretten die fotograaf Daniella van Bergen maakte van internationale mensenrechtenverdedigers die schuilden in één van de dertien Nederlandse Shelter Cities omdat ze werden lastig gevallen en bedreigd vanwege hun werk.

Met de twee-meter hoge portretten op deze centrale plek, hopen we Haagse burgers en bezoekers meer bewust te maken van het onmisbare maar ook gevaarlijke werk van mensenrechtenverdedigers en -activisten. Wij nodigen daarom ook iedereen uit om deze portretten te komen zien en de verhalen van deze bijzondere mensen te leren kennen.

Fotograaf Daniella van Bergen maakte de krachtige portretten van zes Shelter City Nederland gasten. Voor het maken van elk portret bracht ze eerst veel tijd door met de mensenrechtenverdedigers om hun strijd en kracht te leren kennen: “Ik luisterde naar hun verhalen. Dan ging hun masker af.” Deze persoonlijke aandacht maakt de portretten extra indrukwekkend.

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov