Wandeling Makerskwartier met de Kleine Ontdekkingsreis

Zaterdag 20 april 08:30

Guidedtour, Walk

Op deze wandeling in en rondom de Boekhorststraat neemt Francis je mee door één van de oudste buurten van Den Haag. Je vindt hier een staalkaart aan architectuurgeschiedenis door de eeuwen heen. Maar naast interessante bouwhistorie heeft deze oude, voor velen onbekende buurt nog veel meer te bieden, wist je dat?

De Boekhorststraat was ooit een luxe winkelstraat die later in verval is geraakt. Maar inmiddels begint de straat langzaam maar zeker aan een heel nieuw leven. Niet alleen vinden we hier sporen van bijzondere (winkel)architectuur terug, maar met de stadsvernieuwing komt er ook allerlei moois tot stand. Appartementen in (ver)nieuwbouw, de ontdekking van de verstopte authentieke façade van Cinema Americain, de komst van designers en hippe winkels in het tot “Makerskwartier” omgedoopte deel van de straat: kortom: deze levendige buurt is een kleine ontdekkingsreis meer dan waard!

Op deze excursie ga je niet alleen architectuur bekijken, maar maak je onderweg ook kennis met een aantal makers en hun werk.

De wandeling start bij Bleyenberg aan de Grote Markt. Voorafgaand ontvangt Francis de deelnemers hier voor een kopje koffie of thee (inbegrepen) en een korte introductie op het thema van de wandeling.

Programma
  • 10.30-11.00 uur samenkomst en introductie bij Bleyenberg
  • 11.00- circa 13.00 uur wandeling en ontmoeting met enkele makers
Wanneer
Zaterdag 20 april

Prijs
€ 17,50
 

Gerelateerd nieuws

Experience joining a free walking tour

Movies that Matter On Tour

03 apr