Binnenhof rondleidingen ProDemos

Zaterdag 20 april 08:00

Guidedtour

De Binnenhof-rondleiding van ProDemos neemt je mee naar de Ridderzaal en de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. De rondleidingen beginnen in de ontvangstruimte van het Bezoekerscentrum van ProDemos, gelegen naast café Dudok aan de Hofweg. Rondleidingen starten met een videofilm over de geschiedenis van het Binnenhof en gaan daarna door de Ridderzaal en de Eerste of de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Binnenhof 
Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver in Den Haag behoren tot de meest herkenbare plaatsen van Nederland. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie. Door de eeuwen heen is het Binnenhof in Den Haag hét middelpunt geweest van het staatkundig leven in Nederland. Dit is de plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden. Maar ook waar toekomst wordt gemaakt. Neem tijdens een rondleiding van ProDemos een kijkje achter de schermen van politiek Den Haag!

Reserveren 
Het aanbod van mogelijke rondleidingen verschilt per dag, omdat de gebouwen soms in gebruik zijn en ProDemos er dan geen rondleidingen kan geven. In het reserveringssysteem van ProDemos kun je het actuele aanbod vinden: reserveren.prodemos.nl. De prijs van het kaartje verschilt per rondleiding. 

Praktische informatie
  • Start: ontvangstruimte bezoekerscentrum ProDemos,  Hofweg 1 
  • Wanneer: elke dag 
  • Duur: verschilt per rondleiding, tussen de 45 en 90 min 
  • Taal: Nederlands, audiotour en hand-outs beschikbaar in andere talen 
  • Toegankelijkheid: Ridderzaal en filmzaal niet toegankelijk voor rolstoelen
Voertaal
ProDemos biedt verschillende rondleidingen in en rond het Binnenhof aan. De voertaal van de rondleidingen is Nederlands. Buitenlandse gasten kunnen aansluiten bij een gewone rondleiding en krijgen dan een headset met audiotour. De audiotour is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Naast de audiotour zijn er ook hand-outs met informatie beschikbaar in het Chinees, Japans, Pools en Russisch.

Speciale rondleidingen 
ProDemos biedt naast de reguliere rondleidingen ook speciale rondleidingen aan. Zo is er een speciale kinderrondleiding voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is er een speciale rondleiding, namelijk 'Binnenhof zonder drempels'. Met de 3D-binnenhof app kun je een tijdreis maken door het Binnenhof. Ook is er een audiotour ingesproken door Ferry Mingelen, waarin historische en politieke feiten worden afgewisseld met de persoonlijke ervaringen van de oud-politiek verslaggever uit Den Haag.

Groepsuitjes
Groepen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de rondleidingen. Zo kunnen ze aansluiten bij een reguliere rondleiding, maar ook een privérondleiding is mogelijk. Voor scholen en studenten zijn er speciale programma's ontwikkeld. ProDemos biedt scholen gratis educatieve programma's aan en voor studenten is er een special programma met op het einde een formatiespel.

Bereikbaarheid
ProDemos en het Binnenhof zijn met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar. Parkeren kan in één van de nabijgelegen parkeergarages, zoals Plein, Grote Markt, Malieveld, Muzeplein en Torenplein. Deze liggen allemaal op loopafstand van het bezoekerscentrum aan de Hofweg. Ga je liever met het OV? Verschillende tramlijnen stoppen bij halte Centrum/Spui en verschillende bussen stoppen bij halte Buitenhof tegenover ProDemos.

Gerelateerd nieuws

Experience joining a free walking tour

Movies that Matter On Tour

03 apr