Eline Arbo - Witch Hunt

Donderdag 19 mei 20:15

Toneel

De jonge archeologe Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de polder. Veel lijkt daar nog niet veel veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos.

Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni 

In een grote, muzikale en beeldende voorstelling onderzoekt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni de invloed van het patriarchaat in heden en verleden en hoe vrouwen van alle tijden zich tegen die invloed teweer proberen te stellen. Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel er in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.  

Geïnspireerd door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en door hoe massahysterie vroeger en nu, tot stand komt schrijft Hannah van Wieringen een nieuwe toneeltekst over een groep vrouwen die probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap – met gruwelijke consequenties. Samen met het NITE-ensemble van acteurs en dansers maakt Eline Arbo een interdisciplinair werk over heksen van toen en van nu. 

Gerelateerd nieuws

Bevrijdingsfestival Den Haag 2022

29 apr

Uit Het Gareel Festival

14 apr