Boris Lurie en Wolf Vostell - Kunst na Auschwitz

Donderdag 19 mei 10:00

Tentoonstellingen

De tentoonstelling Kunst na Auschwitz brengt het werk van kunstenaars Boris Lurie en Wolf Vostell voor de eerste keer samen. Het zijn deze kunstenaars die na de Tweede Wereldoorlog als eersten de shoah (de holocaust) centraal stelden in hun werk. In een tijd waarin de oorlog onbespreekbaar was, kozen zij ervoor kunst met gewelddadige uitingsvormen te ​creëren die de kijker juist confronteert met dit verleden.

Tegelijkertijd is hun werk een aanklacht tegen de na-oorlogse consumptiemaatschappij, die onverminderd doordenderde en geen recht deed aan het trauma dat velen hadden geleden. Na een ontmoeting in New York begin jaren '60 onderhielden Lurie en Vostell een jarenlange briefwisseling. Een selectie van deze brieven wordt voor het eerst openbaar gemaakt in deze tentoonstelling. Naast deze brieven zijn er ook schilderijen en objecten van Boris Lurie te zien en fotografie en een installatie van Vostell.

Deze tentoonstelling in het Kunstmuseum komt tot stand in samenwerking met de Boris Lurie Art Foundation en Wolf Vostell Estate.

Bijschrift afbeelding: Boris Lurie, NO with Jacqueline Kennedy, 1963

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov