Possible (Im) Possibilities - A Retrospective of Satisfaction

Zondag 15 mei 12:00

Tentoonstellingen

In de tentoonstelling Possible (Im)Possibilities - A Retrospective of Satisfaction – zoeken vijf internationale kunstenaars de grenzen op van hun zeggingskracht en technische mogelijkheden. Ze streven het onbereikbare na, reflecteren op het verleden om tot een evolutie te komen en ambiëren het bereiken van een ultieme satisfactie binnen hun artistieke processen. Het streven naar die - bijna ondefinieerbare -  satisfactie gaat samen met een spanningsveld waarbij techniek, esthetiek en vernieuwingsdrang een nieuwe harmonie moeten vormen. ‘Mogelijke (On)Mogelijkheden’ – gezamenlijk terugblikkend op - een weliswaar tijdelijke – tevredenheid in hun visuele uitvindingen, is de gemeenschappelijke deler van de deelnemende kunstenaars.

Vijf kunstenaars, meesters in het werken met extreem uiteenlopende materialen, denk aan metaal en glas, stof en keramiek, stof en draad, pen en collage, fotografie en lenticulaire druktechniek,  die met hun verrassende en uitermate verschillende verwerkingstechnieken en geavanceerde technologie streven om het mogelijke en onmogelijke willen laten zien. 

Alexander Ketele (België), Sophie Papiau (Frankrijk), Akiko Suzuki (Japan/USA), Frans van Viegen (Nederland) en Ron Weijers (Nederland) zijn in essentie eigenlijk onderzoekers en uitvinders, die een grote verscheidenheid aan onderwerpen aanpakken en ingaan op de belangrijke verschuivingen in de paradigma's van het bestaan die de botsingen van cultuur, natuur en technologie met zich mee brengen.

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov