150 jaar Mondriaan

Woensdag 10 augustus 10:00

Tentoonstellingen

In 2022 is het 150 jaar geleden dat een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw werd geboren: Piet Mondriaan (1872-1944). Kunstmuseum Den Haag, dat met ruim 300 werken de grootste Mondriaancollectie ter wereld heeft, laat dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

In 2017 toonde het Kunstmuseum in Den Haag voor het eerst alle Mondriaans in zijn collectie in een grote overzichtstentoonstelling. Speciaal voor dit jubileum maken directeur Benno Tempel en curator Caro Verbeek een tentoonstelling waarin ze laten zien hoe Mondriaan onder zijn vrienden bewoog en hoe hij vele kunstenaars na hem bewoog.

De makers stellen de vraag wat het betekent voor een museum om zo'n belangrijke en inspirerende collectie te beheren. Het is geen toeval dat het museum regelmatig werk toont en koopt van uiteenlopende kunstenaars die zich met hem verbonden voelen. In Mondriaan Moves gaat een tentoonstelling tegelijkertijd in op verschillende takken in het enorme netwerk rond Mondriaan en vertelt het verhaal van een collectie die rond dit genie is ontstaan.

Gerelateerd nieuws

Uit Het Gareel Festival

14 apr

WTFuture

18 nov