Karel de Rooij - Mijn Paradijs

Zondag 2 oktober 15:30

Toneel

Karel de Rooij over zijn jubileumvoorstelling

"Toen mijn moeder overleed, liet zij ons een hutkoffer na vol met affiches, foto's en brieven. Tijdens de coronaperiode had ik eindelijk tijd om erin te duiken. Mijn hele familiegeschiedenis bleek in het teken te staan van muziek en theater. Alles wat ik ooit in het theater had gedaan zag ik terugkomen in het werk van wie mij voor gingen. Elke discipline kwam langs. Misschien ben ik daarom altijd op zoek geweest om de grenzen te doorbreken tussen variété en concertzaal, tussen kleinkunst en grootkunst..!"

Begeleiding

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Meike Portegies. Karel leerde haar kennen tijdens een workshop die hij gaf op het Koninklijk Conservatorium. Naast basgitaar en piano is zij een bekend gezicht in de salsawereld. Muziek en beweging is haar motto.
Ook wil Karel in zijn jubileumvoorstelling het nieuwe variéte een kans geven. Want, zoals Karel zegt: ‘varieté mag nooit verloren gaan!’ Vandaar een gastact uit de nieuwe generatie: Niek Takens. Een heel bijzondere manipulator, die al vele internationale prijzen heeft gewonnen.   

Gerelateerd nieuws

Bevrijdingsfestival Den Haag 2022

29 apr

Uit Het Gareel Festival

14 apr