YEEEEHAAA, we mogen weer! Het jaarlijkse, gratis toegankelijke country/rockabillyfestival in het hart van de stad is terug met een winter editie uiteraard met een barbecuemenu om van te watertanden. Op 3 podia (binnen) rond de Grote Markt wordt het weer lekker zweterig honkytonken met een spetterende line up. Zodra het donker is, worden de vuurkorven aangestoken en wordt tijdens het Wild Rooster Festival weer één grote ‘burning ring of fire’ met royale porties BBQ food.

Over Wild Rooster Festival
Het Wild Rooster Festival is een gratis Haags stadsfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was. Het festival bestaat ruim 10 jaar en is uitgegroeid tot een vaste stek voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Naast de succesvolle zomer edities is de winter editie ook echt een ‘fear of missing out’ editie geworden waar het moeilijk is niet mee te gaan in de honkytonk sfeer.

3 zaken, 3 podia
Poppodium De Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop hebben allen in de zaak een podium waarop bands zullen optreden. Bezoekers kunnen er traditioneel Southern eten bestellen en plant-based variaties daarop. Op de line up staan gerespecteerde namen uit de rootsmuziekscene. Entree is, net als bij het zomerfestival, gratis.

Grote Markt
De Grote Markt is één van de gezelligste stukjes Den Haag. De sfeer op de Grote Markt is altijd gemoedelijk en het uitgaanspubliek veelal creatief en eigenzinnig. Aan het plein in het midden van de stad bevinden zich diverse horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden: van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant. Daarnaast draagt de Grote Markt ook het etiket ‘Popdistrict‘. Onder deze naam vinden het hele jaar door liveconcerten plaats, georganiseerd vanuit een samenwerking met poppodium PAARD.

Bereikbaarheid Grote Markt
De Grote Markt is zowel bereikbaar met het openbaar vervoer als met de auto. De Grote Markt is te bereiken met de tramlijnen 2, 3, 4 en 6, buslijn 25, en 15 minuten lopen vanaf treinstations Den Haag CS en HS. De dichtst bijzijnde parkeergarages zijn Parking Spui, Centrum en Turfmarkt.