The Life I Live in Den Haag, de opvolger van de Haagse KoninginneNach, tovert op 26 april de binnenstad om tot een gratis festivalterrein waar kwaliteitsmuziek de boventoon voert. Het stadscentrum wordt ingedeeld in diverse muziekdorpen die ieder een eigen klankkleur vertegenwoordigen. Ondanks de 200.000 bezoekers blijft de sfeer intiem door de relatief kleinschalige muziekdorpen. Daarnaast vinden er ook optredens plaats binnen de aangelegen horecalocaties.

Naam The Life I Live
The Life I Live is vernoemd naar de hit waarmee de Haagse beatgroep Q65 zo’n 50 jaar geleden de top 40 bestormde. Het leverde de groep een internationale cultstatus op en in Nederland werd het nummer uitgeroepen tot beste Nederpop track ooit. The Live I Life Festival staat bekend als één van de meest gezellige en drukst bezochte stadsfestivals van Nederland met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers.

Line-up:

T.B.A. 

Verwachte drukte
Ook dit jaar worden publieksstromen en drukte op de festivalpleinen nauwlettend gescreend tijdens THE LIFE I LIVE. In de loop van Koningsnacht kan het voorkomen dat bepaalde festivallocaties (tijdelijk) worden afgesloten om te grote drukte te voorkomen en het aangenaam te houden. Aan bezoekers die een bepaald optreden niet willen missen, wordt geadviseerd zich ruim op tijd richting de betreffende locatie(s) te begeven.

Reisadvies
De festivalorganisatie van THE LIFE I LIVE roept bezoekers op zoveel mogelijk met de fiets en/of het openbaar vervoer te komen. Aangezien er op vele plekken in het centrum podia staan opgesteld, is de Haagse binnenstad hierdoor voor een groot deel afgesloten voor het verkeer. Er wordt tijdens THE LIFE I LIVE extra stallingscapaciteit voor fietsen gerealiseerd door Biesieklette. Meer info: www.biesieklette.nl. 

Oranjedienstregeling
Tijdens het Haagse festival ontzorgt HTM de bezoekers door veilig en makkelijk vervoer aan te bieden. Voor de heenreis kunnen bezoekers met de trams, bussen en HTM-fietsen reizen. Voor de terugreis organiseert HTM verschillende evenementenbussen die bezoekers tussen 01:00 en 05:00 uur ’s nachts thuisbrengen. Meer info vind je hier

De NS zet traditioneel weer extra treinen in. Wil je zeker weten dat je in het nachtelijk uur nog naar huis kunt? Check de website van de NS