Rewire is een jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende, ‘innovatieve’ muziek. Het festival bestaat uit verschillende thematische focus- en contextprogramma’s, die verbanden leggen tussen muzikale, culturele en sociaal- maatschappelijke thema’s.

Van 6 t/m 9 april 2023 strijkt Rewire, het toonaangevende festival voor avontuurlijke muziek, weer neer op verschillende culturele hotspots in de Haagse binnenstad. Rewire 2023 bevat een uitgebreid programma vol vooruitstrevende en genre-overstijgende muziek uit alle windrichtingen. De eerste aankondiging van het programma bestaat uit o.a. een unieke samenwerking tussen Soundwalk Collective en Patti Smith, pop-innovator Fever Ray, legendarische post-rockband Godspeed You! Black Emperor, de excentrieke R&B ster Kelela en een unieke performance van Ellen Fullman & The Living Earth Show.

Prikkelarm concert
Het Rewire festival presenteert nieuw werk van Leslee Smucker. Eerder dit jaar deden ze een open oproep aan artiesten om een nieuw werk te ontwikkelen voor prikkelgevoelig publiek. Leslee’s voorstel werd geselecteerd uit 15 voorstellen. Dit is het eerste prikkelarm concert in opdracht en voor zover bekend het eerste prikkelarme muziek concert in opdracht voor een festival in Nederland. Leslee treedt op met vioolsolo in een installatie van keramische sculpturen die de resonantie van haar octave down-tuned instrument vangen. Ze zal een rustgevende sfeer creëren, geïnspireerd door oude grottekeningen. 

Kaartverkoop
Voor meer info en kaartverkoop zie: www.rewirefestival.nl