Ook kunstenaars spelen hun rol in het theater van het leven. Essentieel is hoe zij vanuit hun individuele inspiratie de innerlijke bevrijding vinden die resoneert in het collectief. Bijvoorbeeld in de natuur of sociaal engagement of in meer emotionele dan wel filosofische bespiegelingen. Het levert een waaier op aan kunstuitingen met dito complexiteit aan betekenis. 

In de expositie ‘Mise en Scène‘ positioneert een viertal opkomende kunstenaars zich als eigen regisseur, individueel zoekend naar vrije ruimte om te leven, zich te ontwikkelen en iets te creëren, omdat het moet. 

De één noemt zich tegelijk vader, arts en schilder, een veelzijdige inspiratie om de mensheid in zijn vele aspecten te leren kennen. De ander verblijft langdurig als solitair kampeerder en fotograferend in de natuur, op zoek naar het licht in een donker, ongerept landschap. Daarnaast stelt een derde de sociale gedragsregels ter discussie in film, foto’s of video-installaties. En de vierde kunstenaar plaatst met zijn filosofische benaderingen over het leven en de dood, het goed en kwaad in perspectief, daarbij de ondervindingen transformerend met verf en doek in ‘verlichte’ schilderijen.

Kunstenaars:

  • Vincent van Gaalen (NL 1984) – fotografie
  • Klaas Jonkman (MW 1990) – schilderkunst
  • Myrte van der Molen (NL 1994) – film, fotografie
  • Obbe Tiddens (DE 1980) – schilderkunst