Klein, intiem festival
 

Er is een groeiende trend waarbij steeds meer mensen de voorkeur geven aan kleine, gezellige, persoonlijke en intieme festivals in plaats van massale en commerciële evenementen.
FOUX is een festivalorganisatie die deze trend omarmt. Als bezoeker krijg je hier de kans om alles van dichtbij mee te maken, te dansen op elektronische muziek en nieuwe mensen te ontmoeten. Met talloze uitverkochte edities, waar maximaal 500 mensen aanwezig waren, is FOUX dit jaar meerdere malen terug te vinden bij Whoosah op Scheveningen.

Het iconische strandpaviljoen op het Zwarte Pad in Scheveningen, dat bekend staat om zijn legendarische dance muziek evenementen en ‘good vibes only’, zal vanaf april een nieuw hoofdstuk toevoegen aan alles wat al op dit strand heeft plaatsgevonden. De intieme sfeer en ontspannen strandvibe, gecreëerd door de nieuwe opbouw, decoraties en steigerhouten elementen, zijn perfect afgestemd op FOUX!

FOUX hecht veel waarde aan de kwaliteit van de muziek, de shows en acts, de aankleding en natuurlijk de sfeer.
FOUX Festival doet daarmee zeker niet onder voor grote festivals als het gaat om de totaalbeleving. Sterker nog, door het publiek te betrekken bij activiteiten, gadgets uit te delen en sfeerverhogende shows te organiseren is er nog meer te beleven en kun je gemakkelijk socializen. De sfeer van inclusiviteit en toegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en kan genieten van het festival.

Historie
Zo’n tien jaar geleden begon FOUX op de meest bescheiden manier die denkbaar was: in de keuken van een studentenhuis. Het ‘keukenfeest’ werd geïnspireerd door het idee dat “het altijd het gezelligst is in de keuken”, en deze informele sfeer werd behouden. Totdat de DJ het volume verhoogde, de discolampen aan deed en het feestje uit zijn voegen barstte. Wegens het succes werd het tijd om dit feestje om te zetten in een officieel mini-festival.
Hoe kun je de gezellige sfeer van een keukenfeest behouden op een festivalterrein? Whoosah is zo’n fantastische locatie met een intieme sfeer en een heerlijke strandvibe, met veel groene decoratie (planten en bloemen) en steigerhouten elementen. 

Ondanks de kleinschaligheid weet FOUX te imponeren met indrukwekkende acts en shows. Sommige shows zijn puur om naar te kijken, terwijl je bij andere acts kunt meedoen als je daar toevallig zin in hebt.
De elektronische dance muziek op dit festival staat bekend om zijn opzwepende en energieke karakter, bedoeld om mensen in beweging te krijgen. Bekende namen zoals Olivier Weiter, Warren Fellow (Thuishaven), Mitch de Klein en Analog Kitchen (Lucien Foort) hebben al op het podium gestaan en het publiek weten te vermaken met hun muzikale talent.

FOUX-Robics
“in te gekke 90’s sport outfits deelnemen aan yoga, aerobics en dansen met DJ’s en shows” Bij FOUX-Robics is er een sportieve area gecreëerd waar gezellig gesocialized wordt en gedanst. Geregeld geven instructeurs demonstraties van oefeningen variërend van yoga tot aerobics, terwijl de DJ zorgde voor opzwepende beats.

FOUX-Ecstastic
Ecstatic dance is een meditatieve dansvorm waarbij de danser zich laat leiden door de muziek en zich vrij beweegt op een manier die goed voelt. Het is een geweldige manier om je lichaam en geest te laten ontspannen, en het kan een diepgaande en transformatieve ervaring zijn voor de deelnemers.
Hiermee biedt FOUX deelnemers de kans om los te komen van hun dagelijkse zorgen en hun innerlijke creativiteit en expressie te verkennen.