Het Haagse Festival Dag in de Branding is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende festivals voor nieuwe muziek in Nederland. Drie keer per jaar organiseert Dag in de Branding een programma van één dag op verschillende locaties in Den Haag. Het festival toont de actuele ontwikkelingen in de klassieke en geïmproviseerde muziek, het muziektheater, de jazz en popmuziek, opera en elektronica.

Editie #66 – 4 maart 2023
De combinatie van muziek en technologie levert oneindig veel nieuwe artistieke mogelijkheden op. Tijdens deze editie van Festival Dag in de Branding ontmoeten twee grootheden elkaar: het akoestische instrumentarium dat voortkomt uit een eeuwenoude traditie, versus de moderne technologie die aan voortdurende verandering onderhevig is.

  • 15.00 Paard: Jan-Bas Bollen – Koord
  • 16.30 Korzo: Space Between
  • 19.30 Amare Studio: Jimena Maldonado 
  • 21.00 Theater aan het Spui: Hogo Morales – Automatic Means of Human Labour

Bekijk op de website van Festival Dag in de Branding het complete programma. 

Editie #67 – 17 juni 2023 
Op 17 juni is het feest bij Festival Dag in de Branding. Componist Seung-Won Oh krijgt de Kees van Baaren Prijs uitgereikt door de gemeente Den Haag voor haar werk YeonDo. Aan het New European Ensemble de eer om dit betoverende werk die dag in de Nieuwe Kerk te presenteren. Ook feestelijk: onze composer-in-residence, Guzmán Calzada Llorente, presenteert zijn eerste werk! Deze editie van het festival staat geheel in het teken van de Dag van de Componist, die voor de tweede keer landelijk georganiseerd wordt.