Alleen al voor sfeer naar Skatepark Sweatshop

24 January 2020 - 11:16

Alleen al voor de sfeer naar Skatepark Sweatshop

Samen met mijn broer, zijn vriendin en mijn viend mochten we langskomen, om wat foto’s te maken en zodat ik een stukje kon schrijven voor WeHague.nl. Bij binnenkomst groet iedereen je en aan het einde van de avond heb je vrijwel met iedereen een praatje gemaakt. Skateboards, stunsteppen, bmx, longboards en inline skates, je komt het er allemaal tegen, op alle verschillende niveau’s. Oh, en tosti’s! Je kunt er lekker tosti’s eten.

Projects & activities

We worden ontvangen door Nuka, die ons meteen een rondleiding geeft. Ze vertelt ons enthousiast over alle projecten en activiteiten die er plaatsvinden. Er is niet alleen een indoor skatepark, ook een oefenruimte voor bands, een ruimte waar legale graffiti workshops gegeven worden, buiten worden Volkswagen busjes weer tot leven gebracht en is er een hal waar hout gerecycled en bewerkt wordt om geld op te halen voor een goed doel. Er is dus veel meer te vinden en te doen dan je zou denken.

Time to skate

Na de rondleiding krijgen we tosti’s en een drankje aangeboden in de kantine en kletsen we nog een beetje. Er hangt een super chille en sociale sfeer en spreken een aantal mensen aan of het OK is als we foto’s maken. Iedereen reageert enthousiast, so there we go! We plaatsen ons in de skatehal, pakken de camera spullen uit en beginnen. Ook Nuka duikt meteen de pool in. Het is super leuk om te zien hoe sociaal en actief iedereen bezig is. Er staat lekkere muziek aan en iedereen, van elk verschillend niveau, leeftijd of wat dat ook gaat om de beurt of samen van ramps af of vliegt door de pool.

Over Skatepark Sweatshop

Er worden vrij regelmatig events gehouden bij Sweatshop. Deze zijn zeker, ook in verband met de sfeer, een aanrader om in de gaten te houden op hun Facebook. Ook is het goed om te benoemen dat dit hele gebeuren afhankelijk is van vrijwilligers. Zoals ze zelf zeggen, zoeken ze mensen die willen: lesgeven, klussen, begeleiden en lol maken. Misschien is het wel wat voor jou?

Mocht je een avondje willen skaten,bmx’en of scooteren in de skatehal, dan kan dat dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 (bmx vanaf 18.00) en op zondag van 10.00 tot 18.00. Adres: Binckhorstlaan 271
2516 BB Den Haag
Website van Skatepark Sweatshop 

Door Kelly van Londen
Instagram: @kellyvlonden
Foto's door Daan van Londen
Instagram: @daanvlonden

Related news

Opgelet! Gaat jouw evenement door?

13 mar

WeHague Eats at: Yuzu!

13 feb