George & Eran worden racisten

Saturday 28 November 21:15

Theatre

George en Eran gaan op zoek naar hun eigen daderschap in het (on)bewuste racisme in Nederland. Wat sluimert er allemaal onder de oppervlakte bij de jongens? Hoe tole- rant is Nieuwe Nederlander George zelf eigenlijk? Wat voor onderbuik gevoelens heeft Eran als hij eerlijk is als het gaat om andere bevolkingsgroepen?

De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland?  En hoe gaan wij daarover met elkaar in debat? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken!??

In de voorstelling onderzoeken de bruine George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie in Nederland. Ze maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Maar, zoals altijd een voorstelling vol met humor en muziek! Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, “want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!”

Related news

Theatervoorstelling M.A.N.

30 oct

ONLINE Eastern Neighbours Film Festival 2020

27 oct