Diederik van Vleuten - De Aanbidding der Wijzen

Friday 27 November 20:15

Theatre

''Twee jaar geleden reisde ik voor een televisiedocumentaire Leonardo da Vinci achterna. Het werd een overgetelijke ervaring. Maar bij thuiskomst zat ik wel in de problemen. Ik worstelde met veel meer vragen dan waarmee ik op pad ging. Leonardo liet me niet meer los en bleef me achtervolgen. Met alle prettige gevolgen vandien, want ik ga opnieuw op pad. Maar nu langs de theaters.'' - Diederik van Vleuten

In De Aanbidding Der Wijzen – naar het gelijknamige meesterwerk dat Leonardo nooit voltooide - vertelt Diederik van Vleuten over zijn nieuwe zoektocht naar de grootste alleskunner van de Italiaanse Renaissance. Aan de hand van zijn schilderijen, tekeningen, uitvindingen en notities probeert hij zijn leven maar vooral zijn grote geest te begrijpen.

''Zeg me waarom, schrijft Leonard keer op keer. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Ik zeg het hem na.''

In een anderhalf uur durend theaterportret brengt van Vleuten gewapend met een stoel, een tafeltje, een glaasje water en een scherm met mooie plaatjes een ode aan een van de nieuwsgierigste mensen die ooit op aarde rondliepen. In verzorgde taal, met passende ernst en, omdat het nu eenmaal Leonardo is, volop ruimte voor een glimlach.  

Related news

Theatervoorstelling M.A.N.

30 oct

ONLINE Eastern Neighbours Film Festival 2020

27 oct