Een Museum voor Jezelf

Friday 18 September 10:00

Exhibition

Van 11 tot 27 september wordt Optie B Den Haag omgetoverd tot Een Museum Voor Jezelf waar veertien jonge kunstenaars werk expo­seren. Het werk weerspiegelt de uiteenlopende lockdown­belevingen van deze kunstenaars, het ervaren van te veel of te weinig tijd, te veel of te weinig stilte, vastlopen of overvloedige inspiratie, schuldgevoelens over bankhangen tot bankhangen uit burgerplicht. Sommige kunstenaars raakten in een existentiële crisis en vonden zichzelf opnieuw uit, anderen hielden een artist-in-recidency in eigen huis. Terugkerend is het ervaren van beknelling of juist vrijheid binnen de gesloten ruimte.

Een Museum Voor Jezelf deel je niet. Elke bezoeker krijgt een tijdslot voor een één-op-één ervaring met de getoonde kunstwerken. Geen afleiding van groepen toeristen, schoolklassen of privégesprekken van andere bezoekers, maar een kans om echt tijd te spenderen met een kunstwerk, zoals de kunstenaar dat tijdens het maakproces ook deed.

Met werk van: Aafke Bouman, Dané Vonk, Danny Foolen, Emma van Noort, Florentijn de Boer, Iris Lam, Iris van der Zee, Judith Pool, Kenneth Letsoin, Koos Buster, Luka Karssenberg & Maurice van Es, Philip Vermeulen, Suzanna van Oers, Tim Hollander

Related news

Wat zijn de risico’s van gebruik van alcohol, tabak en andere drugs op dit moment?

11 sep

Omniversum

08 sep