Nederlands Dans Theater - Endlessly Free

Thursday 17 September 20:00

Ballet

In het openingsprogramma van dit seizoen presenteert NDT 1 een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite

Triple bill
Voor het programma 'Endlessly Free' creëert Walerski een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn 'SOON' (2017) ten tonele. 'SOON' ontstond uit een muziekstuk dat van grote betekenis was voor de choreograaf: “Een paar jaar geleden ging ik naar een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken”, zegt Walerski. “De pure uniciteit van zijn stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in dit stuk wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.” 

De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

Programma
Medhi Walerski:  wereldpremière  
Medhi Walerski:  SOON            
Crystal Pite: The Other You

Theatervoorstellingen en livestreams
De programma's in het eerste deel van het seizoen (september tot december 2020) zijn aangepast aan de huidige maatregelen rond COVID-19. Alle repetities en optredens worden uitgevoerd volgens de gestelde richtlijnen. We ontvangen u graag weer in het Zuiderstrandtheater, zij het in veel kleinere aantallen dan gebruikelijk om de anderhalve meter-maatregel voor iedereen te kunnen waarborgen; en online in onze digitale theaterzaal, via een livestream in uw eigen huiskamer. (Ga voor meer informatie over de livestream van voorstellingen naar de website van NDT: www.ndt.nl) Voor beide mogelijkheden geldt dat allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om uw bezoek aan één van onze theaters of online zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken. Zo bent u dat immers van ons gewend!

Related news

Follow Your Dreams

30 sep

Betaal je wel of niet voor de pil?

22 sep