Beeldenwandeling Westbroekpark

Wednesday 16 September 11:00

Walking Tours

Het Westbroekpark telt 18 prachtige beelden van kunstenaars uit de 1e helft en het midden van de 20e eeuw. De kunstenaars hebben allen een relatie met Den Haag. Art&Jazz verzorgt elke woensdag om 11.00 uur in samenwerking met Restaurant Greens een wandeling met een lunch de zg. Kunstlunch. 

Over het Westbroekpark

Het Westbroekpark is aangelegd rond 1920 nadat de ruimte  tijdens de 1e wereldoorlog gediend had als interneringskamp voor gevangen Britse soldaten. Het is genoemd naar het toen net overleden hoofd van de Gemeentelijke Plantsoenendienst Pieter Westbroek.

Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Het zijn de nieuwste soorten die door de kwekers uit de gehele wereld gewonnen en vrijwillig ingestuurd worden.

Aanmelden voor de beeldenwandeling in het Westbroekpark

Aanmelden/reserveren via Restaurant Greens, 070 36 95 373 of restaurant@greensinthepark.nlEen Beeldenwandeling zonder lunch is uiteraard ook mogelijk de kosten hier zijn € 10.00. Aanmelden/reserveren via 06-36135862 of beeldenwandeling@artandjazz.nl

ART&JAZZ

Art&Jazz is een collectief van ongeveer 90 kunstenaars. Zij organiseren regelmatig openbare evenementen waar kunst getoond wordt en het publiek persoonlijk kennis kan maken met de maker van die kunst.

Waarom dan de Jazz in Art&Jazz? Beeldende kunst en muziek worden vaak gezien twee verschillende zaken, in een museum moet je fluisteren en moet het stil zijn. Art&Jazz denkt hier anders over en zien een geweldige symbiose tussen beeldende kunst en heerlijke muziek. Raar? Een betere combinatie kan je je niet wensen, schitterende beelden en oorstrelende klanken. Met uitzondering van voordrachten van dichters. Vaak kun je tijdens Art & Jazz evenementen ook deelnemen aan door kunstenaars georganiseerde workshops.

Related news

Betaal je wel of niet voor de pil?

22 sep

Wat zijn de risico’s van gebruik van alcohol, tabak en andere drugs op dit moment?

11 sep